Fümügasyon Çalışmaları Hakkında

Ayasofya Müzesi’nde 23-24 Mayıs tarihlerin de iç narteksten ana mekana (Naos) açılan 9 adet ahşap kapı ile Hünkar Mahfili ve Müezzin Mahfili’nin ahşap elemanlarında Fumigasyon ( kapalı ortamda ilaçlama) çalışmaları yapılmıştır.

Yaklaşık bir yıl öncesinden başlayan araştırma ve inceleme çalışmaları sonrasında uygulama için uygun sıcaklık ve nem değerlerinin görüldüğü 23-24 Mayıs tarihlerinde müzemiz ziyarete kapatılarak ahşap kısımlarında Fumigasyon çalışmaları tamamlanmış ve 25 Mayıs tarihinde müzemiz ziyarete açılmıştır.

Salı, Mayıs 3, 2016