Prof. Dr. Metin AHUNBAY’ın Mimarlık Tarihine Yapmış Olduğu Katkılar ve Ayasofya

Bir süredir ara vermiş olduğumuz Ayasofya Sıbyan Mektebi Konuşmaları, vefatının 3. yıl dönümü sebebiyle Prof. Dr. Metin Ahunbay'a ayırdığımız bir program ile başlamıştır. Ayasofya Müzesi restorasyonlarına büyük katkılar sağlamış ve uzun yılları Ayasofya müzesi Bilim Kurulu Üyeliği yapmış olan Mimar Arkeolog Prof. Dr. Metin Ahunbay'ın Mimarlık tarihine ve Ayasofya'ya yapmış olduğu bu değerli katkıların Eşi Prof. Dr. Zeynep Ahunbay, Arkadaşı Prof. Dr. Nevzat İlhan ve son doktora öğrencisi Yard. Doç. Dr. Ayşın Özügül sunumlarıyla konuşulduğu etkinlik Ayasofya Araştırma, Dokümantasyon Birimi ve Sıbyan Mektepleri Fotoğraf Sergi Salonunda 25 Aralık 2017 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Doğan Kuban'ın geçirmiş olduğu rahatsızlıktan ötürü katılamadığı bu toplantıya öğrencisi Prof. Dr. Metin Ahunbay'ı anlatan bir yazı göndermiştir.

Pazartesi, Aralık 25, 2017
Etkinlik Yeri:
Ayasofya Araştırma, Dökümantasyon Birimi ve Sıbyan Mektepleri Fotoğraf Sergi Salonu
Konferans Özeti: